Saradnja Vojvodine i Bratislavskog regiona

Bez autora
Sep 28 2011

Danas su u Vladi Vojvodine predsednik vojvođanske vlade dr Bojan Pajtić i potpredsednica Bratislavskog Samoupravnog regiona Gabrijela Nemet potpisali Sporazum o saradnji. Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Vlade AP Vojvodine i Bratislavskog Samoupravnog regiona ozvaničena je saradnja ove dve regije. Danas je dogovoreno na koji način će se definisati saradnja u okviru Dunavske strategije, kao i kako da se zajednički nastupa u Briselu, budući da i Bratislavska regija ima tamo svoje predstavništvo. Pored toga postoje i uslovi za privrednu saradnju, što svedoče sve veće slovačke investicije kod nas, kao što je i najveća investicija Aqua park u Bačkom Petrovcu. Takođe, razgovarano je i o nekim konkretnim evropskim projektima, koji se odnose na razmenu učenika, koji bi se obučavali i podučavali u oblasti vinogradarstva i u nekim drugim oblastima za koje postoje specijaliozovane škole u samoj Bratislavi, a saradnja Univerziteta i kulturnih institucija je nešto što će uslediti nakon današnjeg potpisivanja ovog Sporazuma.

Saradnja Vojvodine i Bratislavskog regionaDanas su u Vladi Vojvodine predsednik vojvođanske vlade dr Bojan Pajtić i potpredsednica Bratislavskog Samoupravnog regiona Gabrijela Nemet potpisali Sporazum o saradnji.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Vlade AP Vojvodine i Bratislavskog Samoupravnog regiona ozvaničena je saradnja ove dve regije.

Danas je dogovoreno na koji način će se definisati saradnja u okviru Dunavske strategije, kao i kako da se zajednički nastupa u Briselu, budući da i Bratislavska regija ima tamo svoje predstavništvo. Pored toga postoje i uslovi za privrednu saradnju, što svedoče sve veće slovačke investicije kod nas, kao što je i najveća investicija Aqua park u Bačkom Petrovcu.

Takođe, razgovarano je i o nekim konkretnim evropskim projektima, koji se odnose na razmenu učenika, koji bi se obučavali i podučavali u oblasti vinogradarstva i u nekim drugim oblastima za koje postoje specijaliozovane škole u samoj Bratislavi, a saradnja Univerziteta i kulturnih institucija je nešto što će uslediti nakon današnjeg potpisivanja ovog Sporazuma.

Delegacija iz Bratislave danas je posetila je i Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP, gde se upoznala sa mogućnostima za investiranje i najperspektivnijim sektorima, poslovnoj klimi, podršci koju investitorima pružaju Vlada i institucije AP Vojvodine, kao i sa primerima brojnih stranih kompanija koje već uspešno posluju u Vojvodini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik